Notícies

> NOTA DE PREMSA ACPV VALORA L’ACORD BOTÀNIC 2 COM INSUFICIENT EN MATÈRIA DE LLENGUA I CULTURA

14/06/2019 Acció Cultural del País Valencià (ACPV) hem tingut coneixement avui de l’”Acord per un Govern valencià de progrés” o “Acord Botànic2os”, del qual volem fer una primera valoració pel que fa referència als àmbits de llengua i cultura, que són els nostres àmbits de treball.
Ampliar

 

> ACPV CELEBRA QUE EL POBLE VALENCIÀ HAJA REBUTJAT L’EXTREMISME

07/05/2019 L’entitat entén que els resultats assenyalen també la necessitat de corregir mancances i errors. La Junta Directiva d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol fer pública una primera valoració de les eleccions valencianes del passat 28 d’abril, com una aportació al que entenem que hauria de ser l’acció del nou Govern valencià i l’actuació de la nostra entitat els propers anys.
Ampliar

 

> MILERS DE PERSONES ENS MANIFESTEM A VALÈNCIA EN RESPOSTA A LA CONVOCATÒRIA D’ACCIÓ CULTURAL

13/04/2019 L’entitat situa la manifestació com una fita més en la campanya per la crida a exercir el dret de vot, i de presentació del seu programa de política lingüística i cultural per a garantir que continuem avançant.
Ampliar

 

> ACCIÓ CULTURAL PRESENTA LA PLATAFORMA ESTATAL PER LA PLURALITAT LINGÜÍSTICA EN EL MARC DE LA MANIFES

12/04/2019 La manifestació i la Plataforma formen part del programa de treball de l’entitat per la igualtat lingüística i la visibilització d’una majoria que vol continuar avançant en positiu
Ampliar

 

> CONVOCATORIA DE RODA DE PREMSA

09/04/2019 ACPV PRESENTA LA PLATAFORMA ESTATAL PER LA PLURALITAT LINGÜÍSTICA I LA MANIFESTACIÓ DEL DISSABTE 13 D’ABRIL La Plataforma té vocació de coordinació estable de les associacions culturals de territoris amb llengua pròpia de tot l’Estat La manifestació vol visibilitzar que la societat valenciana vol una campanya en positiu i continuar avançant
Ampliar

 

> US NECESSITEM.

04/04/2019 Us demanem que difongueu i que participeu en la manifestació del 13 d’abril a València; que en les pròximes eleccions voteu, i animeu tothom a votar; i que ompliu la butlleta per associar-vos a ACPV o, si ja formeu part de la família d’ACPV, ens faciliteu contactes i animeu familiars i amistats a associar- s’hi. Necessitarem –necessitem ja- un instrument per fer front als intents de frenar els canvis i que ajude a continuar avançant, i el més útil és reforçar l’associació amb més experiència de mobilització al carrer i també de capacitat de fer propostes en positiu i d’interlocució i creació de consensos.
Ampliar

 

> XARRADA COL·LOQUI:

03/04/2019 LA DESFETA DE LA REPÚBLICA. DE LA IGNOMÍNIA DE L’OBLIT A LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA Dia: dijous 4 d’abril Hora: 18:30 Organitza: Acció Cultural del Pais Valencià, Fundació Hugo Zárate per al desenvolupament del moviment ciutadà i Plataforma per la memòria del País Valencià
Ampliar

 

> ACCIÓ CULTURAL CONVOCA MANIFESTACIÓ EL DISSABTE 13 D’ABRIL AMB EL LEMA “PERQUÈ NO TORNE EL PASSAT.

26/03/2019 Acció Cultural convoca manifestació el dissabte 13 d’abril amb el lema “Perquè no torne el passat. Continuem avançant” L’entitat crida a la mobilització ciutadana per a consolidar els avanços assolits: cal manifestar-se, enfortir ACPV i exercir el dret de vot
Ampliar

 

> EL CALENDARI ELECTORAL I EL FESTIU OBLIGUEN A AVANÇAR LA MANIFESTACIÓ DEL 25 D'ABRIL

20/03/2019 ACPV tria com a lema de la convocatòria que recorrerà els carrers de València el 13 d'abril 'Perquè no torne el passat. Continuem avançant' i crida la ciutadania a votar per a "consolidar els avanços assolits"
Ampliar

 

> ACCIÓ CULTURAL ACOMPANYA DEMÀ ÒMNIUM CULTURAL EN LA MANIFESTACIÓ A MADRID PELS DRETS FONAMENTALS, UN

15/03/2019 Demà, dissabte 16 de març, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) estarà representada a Madrid, en la manifestació que recorrerà el centre de Madrid, acompanyant Òmnium Cultural, associació germana amb la qual forma part, junt amb Obra Cultural Balear, de la Federació Llull.
Ampliar

 

> REUNIÓ DEL GOVERN DE LA GENERALITAT VALENCIANA PER A ABORDAR UN POSSIBLE AVANÇAMENT ELECTORAL EL 28

04/03/2019 Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, ha decidit avançar les eleccions autonòmiques de la Comunitat Valenciana, previstes inicialment per al pròxim 26 de maig, per a unir-les a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril
Ampliar

 

> ASSUN NAVARRO I EL GRUP DE DANSES BALADRE, PREMIS JOAN VALLS 2019

04/03/2019 L'alcoiana Assun Navarro i Santos, històrica militant feminista del Col·lectiu 8 de Març, en l'apartat individual, i el Grup de Danses Baladre de Muro, en el d'entitats, són els guardonats amb els Premis Joan Valls i Jordà per l'Ús i Promoció del Català, que enguany arriben a la seua 25a edició, i que atorga l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà.
Ampliar

 

> XXIV JORNADA DE SOCIOLINGÜÍSTICA D'ALCOI

28/02/2019 La XXIV Jornada de Sociolingüística d'Alcoi debatrà sobre l'humor en valencià Se celebrarà els dies 29 i 30 de març, i pretén debatre sobre l'humor en valencià, com una altra manifestació social del llenguatge, especialment rellevant en una llengua cooficial i minoritzada.
Ampliar

 

> FA 8 ANYS EL GOVERN DEL PP VA FORÇAR EL TANCAMENT IL·LEGAL DE TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

18/02/2019 L’actual Govern valencià ha mantingut la censura imposada pel PP-
Ampliar

 

> LOTERIA

10/12/2018 Si tens la loteria guardada i no has passat a recollir-la, recorda que donem com a l'últim dia el divendres 14 i que encara ens queden uns dècims, així que encara eres a temps de ser milionari.
Ampliar

 

> ENS HA DEIXAT PACO AURA

27/11/2018 Un lluitador incansable en defensa de la memòria i la justícia. Una persona que va saber fer didàctica de la barbàrie que va patir en el camp d’extermini de Mauthausen. Des del Centre Ovidi Montllor volem mostrar el nostre reconeixement a la seua persona i el nostre suport a la seua família.
Ampliar

 

> COMENÇA EL CORRELLENGUA 2018

12/09/2018 COMENÇA EL CORRELLENGUA 2018 ACPV organitza actes per la llengua i la cultura a tot el País Valencià durant els pròxims dos mesos
Ampliar

 

© Centre cultural Ovidi Montllor | Avís legal